Nastavlja se i sutra
15

Završen protest u Beogradu, nezadovoljni građani traže puštanje uhapšenih

A. Ku.
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Završen je deveti po redu protest u Beogradu. Okupljanje je počelo ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) odakle su se nezadovoljni građani, predvođeni opozicijom, zaputili prema Palati pravde sa zahtjevom da se svi oni koji su uhapšeni u nedjelju puste na slobodu.
Kao i jučer, u fokusu protesta su hapšenja građana nakon nemira u nedelju, među kojima ima i studenata.

Oraganizatori večerašnjeg protesta pozvali su okupljene da sutra podrže studente koji će se okupiti u 12:00 sati ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a zatim da im se pridruže i na novom protest ispred zgrade RIK-a u 18:00 sati.

"I sada je problem što su polupali dva prozora, a nije problem što je razvaljena država. Problem je što su razvaljena vrata, a nije problem što su razvaljene institucije", rekao je političar Nebojša Zelenović, dodajući da jedini čovek koji treba da bude ispitivan u Palati pravde jeste predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić je rekao da je dvoje uhapšenih pušteno te će se braniti sa slobode.

"Privode djecu i otptužuju ih za rušenje ustavnog poretka zato što su mirno demonstrirali. To su naša djeca, braća, sestre, drugari. Oni su utamničeni samo zato što su ukazali da je neko krao", rekao je Valdimir Obradović obraćajući se u ime "Srbije protiv nasilja”.