{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završava se obimna istraga o ubistvima u vrijeme Miloševića

T
31.3.2014. u 10:15
1
26
Završava se obimna istraga o ubistvima u vrijeme Miloševića
1
Završava se obimna istraga o ubistvima u vrijeme Miloševića
Ovih dana završava se obimna istraga o političkim ubistvima koja su obilježila vladavinu Slobodana Milošević, javila je jutros TV Pink, pozivajući se na izvore u MUP-u Srbije.
Dosadašnji rezultati istrage ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručilac nekih ubistava lično Slobodan Milošević.

U toku su finalne provjere ovih navoda nakon čega se može očekivati zvanično saopštenje istražnih organa.

Advokat Rajko Danilović izjavio je da se dokazi, ukoliko ih ima, moraju uvažiti, a neki od procesa revidirati ili dopuniti.

Danilović, koji je zastupnik porodice ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, naglasio je da težina i validnost dokaza utiče na procese koji su toku i da su važni dokazi, koje imaju MUP, odnosno BIA ili bilo koja služba, koja je obavljala te istrage.

"Srbija mora da se suoči sa svojom prošlošću, koja je ružna i tamna, ali bez tog suočavanja sa prošlošću nije moguće ići naprijed", rekao je Danilović u telefonskoj izjavi za Jutarnji program TV Pink.

Danilović je rekao da ga nije iznenadila vijest o tome da se završava obimna istraga o političkim ubistvima, koja su obilježila vladavinu Miloševića, gdje dosadašnji rezultati istrage ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručilac nekih ubistava lično Milošević.

"Da se začeprkalo po tom tiranskom sistemu, pod kojim smo mi bili godinama, utvrdila bi se ta nesporna činjenica, koju su svi vidjeli, a rijetko ko je imao hrabrosti da o njoj i govori, a naravno, rijetko je ko, skoro niko, nije imao dokaza o tome", rekao je Danilović.

Na pitanje da li sumnjičenje supruge, sina i cijelog Miloševićevog okruženja da je odgovorno za politička ubistva, a da pritom Milošević o tome nije znao, predstavlja namjerne dezinformacije, Danilović je odgovorio da je to dio propagande koja je jedno vrijeme bila efikasna i imala rezultata i da je u javnosti uglavnom takvo mišljenje, iako naivno i vladalo.

"Država nije privatni posjed, pa da mogu kćerka, sin, žena da vršljaju. Ipak je država velika organizacija u kojoj jedan čovjek odlučuje", dodao je Danilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: