30. godišnjica
78

Zastupnici Boban i Čengić odali počast žrtvama u Vukovaru

R. D.
Čengić i Boban u Vukovaru
Čengić i Boban u Vukovaru
Zastupnici u Parlamentu Federacije BiH Ivan Boban i Irfan Čengić na 30. godišnjicu stradanja Vukovara odali su počast žrtvama zločina koji su se dogodili u Vukovaru.

"Vukovar je herojski grad i mjesto posebnog pijeteta, gdje smo se poklonili nedužnim žrtvama zločina. Vukovar i Vukovarci zaslužuju da se sjećamo svega onoga što se dogodilo i da učinimo sve da se takva stradanja nikada, nigdje i nikome ne ponove", naglašava Boban.

Smatraju kako je na primjeru Vukovara pokazano kakvo se zlo može dogoditi tamo gdje se na vrijeme ne prepozna i ne spriječi pogubna nacionalistička politika. Te da nažalost Vukovar nije bio dovoljna opomena za zločine koji su kasnije uslijedili na ovim prostorima.

"Nove generacije političara moraju imati hrabrosti da se iskreno poklone i žrtvama drugih naroda, a ne samo žrtvama naroda kojem pripadaju, to je jedini put u budućnost, da pamtimo i da se ne ponavljaju zločini", istaknuo je Čengić.

Čengić također naglašava da političari Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije moraju insistirati na tome da za zločine trebaju odgovaraju svi oni koji su ih projektovali i činili. Također, političari moraju naglašavati kako nema ni kolektivne krivice ni genocidnih naroda, te poštovati presude sudova i na takav način stvarati preduvjete za normalan život građana i bolju budućnost na ovim prostorima.