{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaštićena svjedokinja tvrdi da su vojnici HV-a pljačkali kuće i ubijali stoku

F
18.3.2008. u 13:15
0
0
Zaštićena svjedokinja tvrdi da su vojnici HV-a pljačkali kuće i ubijali stoku
0
Zaštićena svjedokinja tvrdi da su vojnici HV-a pljačkali kuće i ubijali stoku
Foto: T-portal
Suđenje hrvatskim generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu za ratni zločin u akciji Medački džep danas je nastavljeno ispitivanjem zaštićene svjedokinje, bivše stanovnice Divosela koja osobno nije vidjela zločine nad civilima ali tvrdi da je očevidac pljačke kuća i odvoženja ili ubijanja stoke.
Bivša stanovnica Divosela koja je zajedno s grupom mještana pobjegla nakon ulaska HV-a 9. rujna 1993. svjedočila je putem video veze s beogradskog suda.

Bježeći s grupom žena i jednim muškarcem svjedokinja broj 12 je tijekom noći naišla na skupinu hrvatskih vojnika, koji su, kako tvrdi, na njih ispalili tromblonsku granatu i usmrtili njenu susjedu Milku Bjegović.

Svjedokinja je kazala da se više nije susretala s pripadnicima HV-a, ali da ih je tijekom višednevnog zbjega vidjela kako pljačkaju po kućama i odvoze ili ubijaju stoku.

Tvrdi i da je u više navrata, a posebno drugu ili treću večer nakon napada, čula pucnjavu i jauke ljudi. Kada se 2000. vratila u svoje selo sve kuće su, kaže, bile su uništene i opljačkane.

Iako osobno nije vidjela zločine, svjedokinja kaže da je od obitelji čula da su na prepoznavanju tijela u Korenici vidjeli 12 izmasakriranih i potpuno neprepoznatljivih tijela civila.

Suđenje se nastavlja poslijepodne svjedočenjem Ðure Dmitrovića koji će također biti ispitan putem video linka. Kao i u slučaju zaštićene svjedokinje broj 12 njegov će iskaz biti zatvoren za javnost, a predsjednik sudskog vijeća naknadno će ga unijeti u sudski zapisnik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: