Pogoršana situacija
195

Zaraženi direktor bolnice Novi Pazar u teškom stanju prebačen u Beograd

A. D.
Meho Mahmutović
Meho Mahmutović
Direktor Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović, koji je zaražen koronavirusom, sinoć je hitno prebačen za Beograd zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.
Mahmutoviću se jučer naglo pogoršalo zdravstveno stanje, a u pitanju su teški srčani problemi.

Inače, Novi Pazar postao je najveće žarište u Srbiji gdje je zabilježen veliki skok broja zaraženih, a među njima i medicinsko osoblje.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH danas je zvanično obavijestilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije da nadležne institucije u našoj zemlji razmatraju mogućnost hitnog slanja dvije medicinske ekipe u Novi Pazar.

Također i Vlada FBiH jučer je na hitnoj, telefonskoj sjednici usvojila informaciju Federalnog ministarstva zdravstva o potrebi pružanja pomoći zdravstvenoj ustanovi na području Republike Srbije - regija Sandžak s ciljem sprečavanja širenja virusa SARS-CoV-2 koji izaziva COVID-19.

Delegacija iz Beograda na čelu s premijerkom Anom Brnabić donijela je jučer medicinsku pomoć Novi Pazar, ali sve je na kraju prošlo mnogo burnije.

Delegaciji koju su vodili Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar u Pazaru se pridružio ministar Rasim Ljajić. Njih troje su morali da se suoče s brojnim pitanjima o udaru korone na Pazar i Tutin te činom okretanja leđa od desetak lokalnih ljekara i medicinskih sestara.