{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaražena većina ispitanih uzoraka mlijeka u Crnoj Gori

S
23.2.2013. u 15:33
3
2
Zaražena većina ispitanih uzoraka mlijeka u Crnoj Gori
3
Zaražena većina ispitanih uzoraka mlijeka u Crnoj Gori
Crnogorski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović rekao je da je u većini ispitanih uzoraka mlijeka u Crnoj Gori utvrđen povišen nivo aflatoksina.
Ivanović je na današnjoj konferenciji za medije, povodom rezultata ispitivanja domaćeg mlijeka, rekao da je povećan nivo aflatoksina pronađen u 19 od ukupno 34 otkupne linije mlijeka u Crnoj Gori.

On je rekao da će sutra biti puštene u prodaju određene serije mlijeka domaćih proizvođača i da će one biti apsolutno bezbjedne.

"Uzeli smo uzorak od svih otkupnih linija mlijeka u Crnoj Gori kojih ima ukupno 45, a naše službe za ispitivanje dobile su pouzdane rezultate za 34 linije. U 15 nije nađen povišen nivo aflatoksina i to mlijeko potpuno je bezbjedno", rekao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, pored mlijeka su uzeti i uzorci stočne hrane koja bi mogli da budu uzročnik pojave aflatoksina u mlijeku.

"Smatramo da problem sa kukuruzom nije toliko izražen, a pomno ispitujemo koncentrat koji se koristi za prihranu stoke", rekao je Ivanović.

Sa crnogorskog tržišta povučeno je mlijeko šest proizvođača i jednog distributera sirovog mlijeka.

Nalazi Centra za ekotoskikološka ispitivanja pokazuju da je kontaminirano mlijeko proizvođača "Niška mlekara", "Imlek" iz Beograda, "Imlek" iz Kozarske Dubice, "Koncern farmakom" iz Šapca, "Mlekara Šabac", "Megle" iz Kragujevca i "Milkop" iz Raške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: