Split
0

Zaplijenjeno više od 40 kilograma marihuane

FENA
Foto: tportal.hr
Foto: tportal.hr
Više od četrdeset kilograma marihuane zapakirane u 32 paketa zaplijenila je u Splitu policija u osobnom vozilu splitskih registracijskih oznaka, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU splitsko-dalmatinskoj.

Procjenjuje se da je vrijednost zaplijenjene droge oko pola milijuna kuna i to je najveća količina zaplijenjene marihuane u posljednjih pet godina na području Splitsko-dalmatinske županije, izjavio je načelnik Odjela kriminaliteta za drogu PU splitsko-dalmatinske Ivan Kasum.

Rekao je kako je akcija obavljena jučer u sklopu pojačanih mjera sigurnosti koje policija poduzima u povodu turističke sezone.

Na upit odakle potječe 40 kilograma i 175 grama zaplijenjene marihuane, Kasum je rekao kako se pretpostavlja da je s istoka, vjerojatno iz BiH.

Izvijestio je kako je danas priveden 29-godišnjak koji je upravljao vozilom u kojem je zaplijenjena droga te da je od ranije poznat policiji. Naknadnom provjerom u stanovima u kojima je boravio, kako je dodao, pronađene su dvije digitalne vage i stanovita količina eksploziva.

Po neslužbenim informacijama privedeni vozač vozila u kojem je pronađena marihuana je Marin Pavić