Hrvatska
0

Zaplijenjeno 14 kilograma marihuane

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Hrvatska policija zaplijenila je na području Trogira u velikoj akciji 14 kilograma marihuane čija se vrijednost procjenjuje na više od 700.000 kuna.

Načelnik Odsjeka za droge Policijske uprave splitsko-dalmatinske Dušan Jenjić rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da se za dva lica sa područja Mostara osnovano sumnja da su prokrijumčarili marihuanu iz BiH u Hrvatsku, a radi dalje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije su je predali trećem osumnjičenom sa područja Trogira, koji je zbog skrivanja i čuvanja droge angažovao još jednu osobu sa trogirskog područja.

Za krijumčarenje droge iz BiH u Hrvatsku terete se 46-godišnji Ivan M. i 23-godišnji Romeo Dž. iz Mostara. U Hrvatsku su drogu Mostarci uvezli tokom oktobra i povjerili je na čuvanje 46-godišnjem Trogiraninu Melvinu Č, a on je pakete s marihuanom sakrio u svojoj ostavi za drva.

Nekoliko dana kasnije angažovao je 46-godišnjeg Evina M. iz Trogira, koji je marihuanu odnio u garažu 38-godišnjeg Lea M. u Trogiru, a koji uopšte nije znao da je droga kod njega skrivena.

Policajci su tokom pretrage izvršene u subotu pronašli pakete s marihuanom.

Uz drogu pronađena je i vaga za precizno mjerenje, pribor za pakovanje, te 15.000 kuna od prodaje droge.

Četvorica osumnjičenih su uhapšeni i privedeni istražnom sudiji Županijskog suda u Splitu.

Droga je zaplijenjena u subotu i bila je namijenjena prodaji na širem splitskom tržištu.