{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zajednička saradnja preduslov ekonomskog razvoja

F
27.11.2008. u 12:01
0
0
Zajednička saradnja preduslov ekonomskog razvoja
0
Zajednička saradnja preduslov ekonomskog razvoja
Zajednička saradnja u jugoistočnoj Evropi preduslov je regionalnog ekonomskog rasta i razvoja, rekao je generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Hido Biščević na dvodnevnom Balkanskom ekonomskom samitu koji se završava danas u Istanbulu.
On je naglasio potrebu da ključni regionalni igrači osmisle i provedu zajedničke projekte da bi se racionalizirati regionalni resursi, a posebno imajući u vidu trenutnu svjetsku ekonomsku i finansijsku krizu.

Biščević je informirao učesnike samita o mehanizmu saradnje na regionalnim razvojnim projektima koji je osmislio RCC, a koji čine organi vlasti jugoistočne Evrope, Evropska komisija, međunarodne finansijske institucije i stručnjaci iz RCC-a.

Na odvojenom sastanku sa zamjenikom premijera Turske, Nazimom Ekrenom, Biščević je istakao važnu ulogu koju Turska ima u jugoistočnoj Evropi kao jedna od vodećih privreda Evrope i kao naredni predsjedavajući Procesa suradnje zemalja jugoistočne Evrope (SEECP).

Ovaj samit pod nazivom "Novo investicijsko okruženje na Balkanu“ okupio je relevantne ministre i ugledne poslovne ljude iz jugoistočne Evrope koji su razgovarali o unapređenju investicijske klime, javno-privatnim partnerstvima te razvoju infrastrukture i energetskog sektora u regionu, saopćeno je iz Vijeća za regionalnu saradnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: