Čuda su moguća
35

Zagrepčanki prije mjesec ukraden automobil, vratio ga "superjunak", a za sve je "kriv" Facebook

A. L.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zagrepčanka Mateja Šnajdar vratila je svoj automobil koji joj je ukraden u septembru, a za sve su najviše zaslužni Facebook objava i "superjunak" koji ju je vidio.

Mateja je 28. septembra na Facebooku objavila da joj je automobil, Toyota Cruiser, ukraden i pozvala onoga ko je vidi da joj javi.

"I tako se probudiš i kreneš na posao... A nje nema... Ukralo je.... Pred kućom... Neopisivo glup i bespomoćan osjećaj... Toyotu Urban Cruiser iz 2009... Ako ju negdje vidite, a ima ih valjda tri u cijelom Zagrebu (i dalje odbijam priznati da je već jamačno rastavljaju u nekoj garaži na dijelove), javite... A ti koji si je maznuo, dabogdati Andrija Jarak iz dvorišta radio reportažu", napisala je Mateja.

Da su čuda moguća Mateja je saznala skoro mjesec dana kasnije kada se desio prilično nevjerovatan obrt. Ona se opet oglasila na Facebooku uz poruku da joj je automobil pronađen, a s osobom koju je nazvala "superjunak stvarnog života" namjerava to proslaviti.

"Znači ljudi, auto je pronađen i to ni manje ni više neko (znamo ko, superjunak iz stvarnog života koji je vidio objavu i ne zna nas lično, ali eto, sjetio se priče) ga je skužio na cesti i pratio i to daleko i dugo. Nazvao je policiju i doslovno ulovio s njima lopove i auto.... Jednom riječju, Facebook je riješio slučaj... Hvala svima beskrajno na dijeljenju objave... Upalilo je! A superjunak i ja ćemo se sad upoznati i skupa to proslaviti", napisala je.

[FBPOST]https://www.facebook.com/mateja.snajdar/posts/pfbid02wXy67vZh7j4SRqScJpJpLw8NzYTnh19dPTmFFoTPgBMyVtVFhFKPYkrN9scLha4Ul[/FBPOST]