{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zagreb: Zarobili 59 Kineza i tjerali ih da rade u ilegalnim pozivnim centrima

S
20.1.2018. u 14:47
43
97
Zagreb: Zarobili 59 Kineza i tjerali ih da rade u ilegalnim pozivnim centrima
43
 
U organizovanoj akciji hrvatske, slovenačke i kineske policije na području Zagreba otkriveno je da su četiri osobe - dvije hrvatskog i dvije kineskog državljanstva, zarobile 59 Kineza i tjerali ih da rade u ilegalnim pozivnim centrima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Policija je danas hrvatskim novinarima predstavila detalje o jučerašnjoj akciji, u kojoj je otkrivena luksuzna vila u zapadnom dijelu Zagreba u kojoj je protiv njihove volje držano više od 50 stranih državljana, prenose hrvatski mediji.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je prvoosumnjičeni 40-godišnji hrvatski državljanin na širem području Zagreba prošle godine unajmio dvije kuće opremljene za stanovanje, sa internetom i elektronskim uređajima, a onda u te takozvane kol-centre smjestio žrtve, koje u Hrvatsku prevezao drugoosumnjičeni 51-godišnji hrvatski državljanin.

"Žrtve su na prevaru, uz obećanje vraćanja njihovih prethodnih dugova, vrbovani s područja Azije i dovedeni prvo na područje Slovenije, a potom u Hrvatsku", rekao je pomoćnik glavnog direktora policije Hrvatske Ante Gudelj.

Zarobljenim Kinezima, kaže Gudelj, oduzeta je sloboda kretanja i sloboda komunikacije, te su im oduzete lične isprave, a prijetnjama su bili prisiljeni na kompjuterske prevare na štetu državljana Kine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: