{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zagreb: Vjesnik se prestaje štampati

F
20.4.2012. u 21:14
0
4
Zagreb: Vjesnik se prestaje štampati
0
Zagreb: Vjesnik se prestaje štampati
Sutrašnji Vjesnik izaći će samo u internetskom, a ne i u printanom izdanju jer je Tiskara Vjesnik donijela odluku da od danas prekida printanje lista zato što nije uspjela osigurati repromaterijal, potvrdio je direktor Tiskare Zlatko Šoštarić i rekao kako je sada na vlasniku "da vidi šta će dalje".
"Tražili smo od vlasnika lista, 'Narodnih novina', može li uskočiti i platiti repromaterijal te osigurati njegov izlazak, no oni to nisu mogli i mi, nažalost, nismo mogli osigurati daljnje printanje" , kazao je Šoštarić. Rekao je i kako list Vjesnik nije podmirio dugove Tiskari, te kako su se u Tiskari nadali da će se problemi riješiti ako ga kupi Fond "Oak Investment Management Group", no da su dobili informaciju da pregovori nisu uspjeli.

Na odluku o prestanku daljeg tiskanja Vjesnika utjecala je i činjenica da se u proteklih desetak dana od početka pregovora s Fondom "Oak Investment Management Group" nije ništa događalo, rekao je. "Nismo uspjeli osigurati repromaterijal za daljnje printanje lista 'Vjesnik', a dobili smo informacije da su pregovori između Fonda 'Oak Investment Management Group' Nikole de Frankopana i 'Narodnih novina' koji su vlasnik tog lista propali", kazao je.

"Nadali smo se da će Fond ipak kupiti 'Vjesnik' i preuzeti njegove obaveze prema 'Tiskari', koje nisu male, da će taj konkurs biti uspješan i da ćemo namiriti dugove i nastaviti printanje. No, to se pokazalo nemogućim i mi ne znamo ko bi dalje mogao nastaviti plaćati troškove koji bi nastali", dodao je.

Da Vjesnik danas ne ide u štampu potvrdio je i v.d. direktora "Vjesnika" Robert Mekinić. "Budući da su novine već napravljene i sve je pripremljeno, sve ćemo objaviti na svom webu. Vjesnik neće biti dostupan na kioscima ali će se moći pročitati u elektronskom obliku", kazao je Mekinić.

Naglasio je da, kao direktor nije sudjelovao u pregovorima o prodaji "Vjesnika" te tako ne može niti potvrditi niti zanijekati glasine o navodnom prekidu pregovora o njegovoj prodaji, a na pitanje "šta dalje" nije mogao odgovoriti. "U ovom trenutku ne mogu odgovoriti na pitanje što će biti dalje", kazao je. Britanski investicijski fond "Oak Investment Management Group" Nikole de Frankopana jedini se javio na nedavno održan konkurs za kupnju dnevnog lista "Vjesnik".

Prema uvjetima prodaje, novi vlasnik lista mora najmanje dvije godine nastaviti izdavati list, preuzeti svih 98 zaposlenika i ponuditi bankovno jamstvo od gotovo 14 miliona kuna, na koliko su procijenjeni dugovi "Vjesnika" prema radnicima, dobavljačima i državi.

Kupac preuzima i obvezu da neće bez odobrenja "Narodnih novina" u iduće dvije godine trećoj osobi prenijeti poslovni udjel firme ili nakladnička prava te žig "Vjesnika". U "Narodnim novinama" niko nije bio dostupan za komentar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: