{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zagreb: Počela 11. konvencija SDP-a

F
10.5.2008. u 14:22
0
0
Zagreb: Počela 11. konvencija SDP-a
0
Zagreb: Počela 11. konvencija SDP-a
U zagrebačkom Domu sportova prijepodne je počela SDP-ova 11. konvencija, na kojoj će više od dvije tisuće stranačkih delegata birati novo stranačko vodstvo, te izmijeniti Statut stranke. Za predsjednika SDP-a kandidirali su se Zoran Milanović, aktualni predsjednik stranke, te Davorko Vidović i Dragan Kovačević.
Za dva potpredsjednička mjesta kandidiralo se sedmero SDP-ovaca - Milanka Opačić, Neven Mimica, Zlatko Komadina, Damir Gašparović, Veljan Radojković, Ingrid Antičević-Marinović i Mato Arlović.

Izboru stranačkog vodstva SDP-ovi delegati prići će nakon što
izmijene Statut stranke, kojim će se, među ostalim, ponovno osnovati Predsjedništvo stranke - po položaju u Predsjedništvu će sjediti predsjednik stranke i dva potpredsjednika, a ostalih sedam članova birat će se na konvenciji po regionalnom ključu. Za tih sedam mjesta kandidiralo se 30 SDP-ovaca.

Delegati će birati i nove članove Glavnog odbora, za koje se
kandidiralo 246 SDP-ovaca.

Prije rasprave i glasovanja o prijedlogu izmjena Statuta, Konvenciji će se obratiti Milanović i podnijeti izvješće o radu stranke između
dvije konvencije.

Milanović je otvorio Konvenciju, istaknuvši kako je uvjeren da će SDP biti ponosan na Konvenciju i pred hrvatskom javnošću i pred samim sobom.

Kao gosti Konvencije, SDP-ovce su potom pozdravili čelnici HNS-a Radimir Čačić, IDS-a Ivan Jakovčić, SDSS-a Milorad Pupovac, HSP-a Anto Đapić i HSU-a Silvano Hrelja, te predstavnici sindikata i civilnih udruga, poželivši im uspjeha na Konvenciji.

Čačić je poručio kako su SDP i HNS jedina alternativa aktualnoj
vlasti, da su te stranke generatori demokracije u Hrvatskoj.

On je istaknuo da će sadržaji, programi, ali i kvalitetni ljudi biti
platforma na idućim lokalnim, ali i predsjedničkim izborima. "Tu je
dodirna točka HNS-a i SDP-a, u programu, sadržaju i kvalitetnim
ljudima, ako se uspijemo izdignuti iznad uskih stranačkih interesa, a smatram da hoćemo", kazao je Čačić.

Pupovac je SDP-ovce pozdravio s "drugarice i drugovi", što su ovi pozdravili pljeskom. Rekao je kako sebe vidi kao dio lijevog
političkog prostora, bez obzira što su SDSS i SDP danas u drugačijim ulogama.

Jakovčić se prisjetio utemeljitelja SDP-a Ivice Račana, s kojim je,
kaže, dijelio lijepe trenutke, poželjevši SDP-ovcima da izaberu
vodstvo koje će jamčiti čvrst i snažan SDP.

Đapić, koji je prvi put gostovao na SDP-ovom skupu, kazao je kako na SDP gleda kao na istinsku hrvatsku socijal-demokratsku stranku s kojom HSP želi dijeliti demokratske vrijednosti, budući da se hrvatska ljevica i desnica danas moraju zajednički boriti za socijalno pravedniju državu. Poseban pozdrav uputio je osječkim SDP-ovcima, koji su, kaže, nadišli razlike i zajedno s pravašima sastavili gradsku koalicijsku vlast.

Hrelja je, pak, naglasio da je HSU socijaldemokratska stranka, a
SDP-ovcima je poručio da nisu dobri monopoli, nego razgovori, te da je HSU otvoren za suradnju, posebno na lokalnoj razini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: