{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zagreb: Počela 11. konvencija SDP-a

F
10.5.2008. u 14:22
0
0
Zagreb: Počela 11. konvencija SDP-a
0
Zagreb: Počela 11. konvencija SDP-a
U zagrebačkom Domu sportova prijepodne je počela SDP-ova 11. konvencija, na kojoj će više od dvije tisuće stranačkih delegata birati novo stranačko vodstvo, te izmijeniti Statut stranke. Za predsjednika SDP-a kandidirali su se Zoran Milanović, aktualni predsjednik stranke, te Davorko Vidović i Dragan Kovačević.
Za dva potpredsjednička mjesta kandidiralo se sedmero SDP-ovaca - Milanka Opačić, Neven Mimica, Zlatko Komadina, Damir Gašparović, Veljan Radojković, Ingrid Antičević-Marinović i Mato Arlović.

Izboru stranačkog vodstva SDP-ovi delegati prići će nakon što
izmijene Statut stranke, kojim će se, među ostalim, ponovno osnovati Predsjedništvo stranke - po položaju u Predsjedništvu će sjediti predsjednik stranke i dva potpredsjednika, a ostalih sedam članova birat će se na konvenciji po regionalnom ključu. Za tih sedam mjesta kandidiralo se 30 SDP-ovaca.

Delegati će birati i nove članove Glavnog odbora, za koje se
kandidiralo 246 SDP-ovaca.

Prije rasprave i glasovanja o prijedlogu izmjena Statuta, Konvenciji će se obratiti Milanović i podnijeti izvješće o radu stranke između
dvije konvencije.

Milanović je otvorio Konvenciju, istaknuvši kako je uvjeren da će SDP biti ponosan na Konvenciju i pred hrvatskom javnošću i pred samim sobom.

Kao gosti Konvencije, SDP-ovce su potom pozdravili čelnici HNS-a Radimir Čačić, IDS-a Ivan Jakovčić, SDSS-a Milorad Pupovac, HSP-a Anto Đapić i HSU-a Silvano Hrelja, te predstavnici sindikata i civilnih udruga, poželivši im uspjeha na Konvenciji.

Čačić je poručio kako su SDP i HNS jedina alternativa aktualnoj
vlasti, da su te stranke generatori demokracije u Hrvatskoj.

On je istaknuo da će sadržaji, programi, ali i kvalitetni ljudi biti
platforma na idućim lokalnim, ali i predsjedničkim izborima. "Tu je
dodirna točka HNS-a i SDP-a, u programu, sadržaju i kvalitetnim
ljudima, ako se uspijemo izdignuti iznad uskih stranačkih interesa, a smatram da hoćemo", kazao je Čačić.

Pupovac je SDP-ovce pozdravio s "drugarice i drugovi", što su ovi pozdravili pljeskom. Rekao je kako sebe vidi kao dio lijevog
političkog prostora, bez obzira što su SDSS i SDP danas u drugačijim ulogama.

Jakovčić se prisjetio utemeljitelja SDP-a Ivice Račana, s kojim je,
kaže, dijelio lijepe trenutke, poželjevši SDP-ovcima da izaberu
vodstvo koje će jamčiti čvrst i snažan SDP.

Đapić, koji je prvi put gostovao na SDP-ovom skupu, kazao je kako na SDP gleda kao na istinsku hrvatsku socijal-demokratsku stranku s kojom HSP želi dijeliti demokratske vrijednosti, budući da se hrvatska ljevica i desnica danas moraju zajednički boriti za socijalno pravedniju državu. Poseban pozdrav uputio je osječkim SDP-ovcima, koji su, kaže, nadišli razlike i zajedno s pravašima sastavili gradsku koalicijsku vlast.

Hrelja je, pak, naglasio da je HSU socijaldemokratska stranka, a
SDP-ovcima je poručio da nisu dobri monopoli, nego razgovori, te da je HSU otvoren za suradnju, posebno na lokalnoj razini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: