{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zagorec odustaje od privatnih tužbi

F
11.11.2008. u 11:30
0
0
Zagorec odustaje od privatnih tužbi
0
Zagorec odustaje od privatnih tužbi
Odvjetnik penzionisanog hrvatskog generala Vladimira Zagorca, Zvonimir Hodak izjavio je danas da se u petak neće održati, kako je najavljeno, osam sudskih ročišta po tužbama u kojima se kao tužitelj ili kao tuženik pojavljuje Vladimir Zagorec budući da će penzionisani general odustati od privatnih tužbi.
"Odustat ćemo od svih privatnih kaznenih tužbi jer je to prekomplicirano s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi moj branjenik i sva osiguranja oko njega", rekao je Hodak u telefonskom razgovoru.

"Sve dok je Zagorec u pritvoru to će biti prevelik trošak i za njega i za državu i koncentrirat ćemo se samo na 'slučaj dragulji'", dodao je Hodak.

Zagorec je naime, nakon izručenja iz Austrije, pritvoren u remetinečkom zatvoru na temelju optužbi da je zlouporabio položaj i ovlasti, jer je odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane iz sefa MORH-a 2000. odnio torbu s draguljima vrijednima oko pet miliona američkih dolara.

Zagorec će tako, među inima, odustati od tužbi za klevetu koje je podnio protiv novinara Feral Tribunea Ivice Đikića, bivšeg ministra obrane Martina Špegelja i književnice Vedrane Rudan.

U petak bi se stoga trebao naći na samo dva ročišta u kojima je tuženik. Na jednom bi se trebao očitovati je li suglasan sa zahtjevom za njegovim dopunskim izručenjem i suđenjem na temelju optužbi da je poticao Suzannu di Mauro Bunjevac da ometa istragu koja se protiv njega vodila zbog afere s draguljima, te da mu pomaže u bijegu, a u drugom ga njegova bivša tajnica ureda u MORH-u Snježana Šiprag tuži da ju je oklevetao nazvavši je ljubavnicom Hrvoja Petrača.

Hodak je najavio kako Zagorec neće pristati na dopunsko izručenje za ove procese. Ti predmeti, naime, nisu bili navedeni u ugovoru o izručenju na temelju kojega je Austrija Zagorca izručila Hrvatskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: