Vrhovni sud u Beogradu
0

Za zločin na "Ibarskoj" 257 godina zatvora

FENA
Sudsko vijeće Vrhovnog suda Srbije osudilo je u četvrtak dvanaestoricu optuženih na ukupno 257 godina i deset mjeseci zatvora zbog ubistva četiri funkcionera Srpskog pokreta obnove i pokušaj ubistva lidera te stranke Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali oktobra 1999. godine.

Prvooptuženi, nekadašnji komandant Jednice za specijalne operacije (JSO) Milorad Ulemek Legija osuđen je na 40 godina zatvora, dok je pripadnik te jednice Nenad Ilić, koji je vozio kamion-ubicu, osuđen također na 40 godina.

Pripadnici JSO-a Dušan Maričić Gumar osuđen je na 30 godina, Nenad Bujošević na 35, Branko Berček na 40 i Leonid Milivojević na 30 godina.

Bivši šef resora Državne sigurnosti Radomir Marković osuđen je na 40 godina, nekadašnji direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes na godinu i šest mjeseci, tadašnji šef saobraćajne policije Srbije Dragiša Dinić na deset mjeseci i njegov zamjenik Vidan Mijailović na šest mjeseci.

Tadašnjem šefu beogradskog DB-a Milanu Radonjiću i tadašnjem načelniku beogradske policije Branku Đuriću izrečene su oslobađajuće presude, prenio je Tanjug.