Nove odluke
15

Za ulazak u Crnu Goru više neće biti potreban negativan test na koronavirus

V. K.
Nove odluke crnogorske vlade (Foto: Shutterstock)
Nove odluke crnogorske vlade (Foto: Shutterstock)
Ministarstvo zdravstva Crne Gore je na današnjoj press konferenciji informisalo javnost o epidemiološkoj situaciji u toj zemlji te je naglašeno kako će građani od sada moći ulaziti u ovu državu bez testa na koronavirus.

Ministrica zdravstva Crne Gore Jelena Borovnić-Bojović kazala je na današnjoj press konferenciji da su korigovane mjere protiv širenja koronavirusa u ovoj zemlji. Prema njenim riječima, bit će dozvoljen međugradski saobraćaj vikendom i ulazak u Crnu Goru bez testiranja na koronavirus.

"Crnogorski državljani, stranci koji imaju mjesto prebivališta u Crnoj Gori, kao i svi strani državljani moći će da ulaze u Crnu Goru preko svih graničnih prijelaza uz poštivanje zdravstvenih mjera u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje. Upozorenje će biti dostupno na svim graničnim prijelazima, kao i na stranici Instituta za javno zdravlje Crne Gore", rekla je Borovnić-Bojović.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, konferencija za medije; nove mjere u borbi protiv #COVID19: Dozvoljen...

Posted by Vlada Crne Gore on Monday, January 11, 2021
Pored ove odluke, ministarstvo je donijelo i nove naredbe vezane za rad kafića te je poručeno kako će oni i dalje raditi od 7 do 20 sati.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da epidemiološka situacija ima stabilan karakter, iako su bili veliki rizici u vrijeme novogodišnjih praznika.

"Ukupan broj oboljelih je 52.431, trenutno 9.492, hospitalizovanih 356, a oporavljenih 42.214", rekao je Galić.