Regija
0

Za odbranu hrvatskih generala u Haagu prikupljeno 1,5 miliona kuna

FENA
Na sinoćnjoj svečanoj donatorskoj večeri Zaklade za istinu o Domovinskome ratu, na kojoj su prodavani rekviziti hrvatskih sportaša za potporu pravnim obranama hrvatskih generala u Haagu, prikupljeno je 1,525.000 kuna.

Donatorska večer, za koju je cijena bila hiljadu kuna po osobi, održana je u Kristalnoj dvorani zagrebačkog Hotela Westin.

Na aukciji športskih rekvizita i trofeja koje su športaši darovali Zakladi za istinu o Domovinskom ratu u znak potpore generalu Anti Gotovini i ostalim hrvatskim generalima i optuženicima pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, najvišu cijenu od 100.000 kuna postigle su tenisice proslavljenog košarkaša Krešimira Ćosića koje je kupio ugostitelj iz Zadra.

Skijaška jakna 'snježne kraljice' Janice Kostelić prodana je za 92.000 kuna, a za 85.000 kuna kupljeni su proslavljeni bijeli šal i kapa francuskog policajca koje je na licitaciju ponudio trener 'brončane' hrvatske nogometne reprezentacije sa SP-a u Francuskoj 1998. godine, Miroslav Ćiro Blažević.

Među 40 predmeta za aukciju bili su i plivački kombinezoni Sanje Jovanović i Duje Draganje, teniski reket Gorana Ivaniševića, ogrtač i hlačice Željka Mavrovića.

Rekvizite i trofeje darovali su i hrvatski nogometaši, rukometaši, vaterpolisti, košarkaši, legende "Dinama" i "Hajduka" i drugi, a zbog velikog interesa sportaša za jesen je najavljeno održavanje još jedne donatorske večere.