Tužilac Vukčević
0

"Za nas je Ratko Mladić živ"

FENA
Vladimir Vukčević
Vladimir Vukčević
Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da Srbija ima najveći interes da pronađe i prebaci u Haag dvojicu bjegunaca, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića i nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića.

Vukčević je u intervjuu za beogradske "Večernje novosti" kazao kako je ocjena glavnog tužioca Haškog tribunala Sergea Brammertza o saradnju Srbije s tužilaštvom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY), "sasvim realna".

"Brammertz je uzeo u obzir sve naše napore. Odnos i stepen razumjevanja s njim je izuzetno korektan. I što je najvažnije, svi težimo istom cilju - privođenju pravdi posljednjih haških bjegunaca", primijetio je Vukčević.

Vukčević je "tehničkim detaljima", a ne nalozima, nazvao Brammertzovu preporuku da u Srbiji treba preispitati strategiju, proširiti i intenzivirati potrage.

"To su naši zajednički zaključci", kazao je Vukčević.

On je rekao kako ne očekuje da će Prvi osnovni sud u Beogradu oglasiti Mladića umrlim, a podsjetio je i da je Brammertz izjavio kako je general još živ, prenosi Tanjug.