{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za datum pregovora Srbiji treba napredak u odnosu sa Kosovom

F
2.3.2012. u 18:24
0
0
Za datum pregovora Srbiji treba napredak u odnosu sa Kosovom
0
Za datum pregovora Srbiji treba napredak u odnosu sa Kosovom
Stefan Fuele
Povjerenik za proširenje Stefan Fuele izjavio je u petak u Bruxellesu da će Evropska komisija predložiti datum za otvaranje pristupnih pregovora sa Srbijom čim se ostvari daljnji napredak u dijalogu s Kosovom o normalizaciji odnosa.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Vijeće EU-a je zadužilo Komisiju da prati napredak u dijalogu s Kosovom i čim ocijenimo da su uvjeti ispunjeni, što će prije svega ovisiti o Srbiji, Komisija će predložiti da se otpočnu pregovori", rekao je Fuele.

EU kao uvjete za početak pregovora sa Srbijom traži provedbu dosad postignutih sporazuma u dijalogu s Kosovom te postizanje novih sporazuma u području energetike, telekomunikacija i zračnog prometa.

Za sve odluke u pitanjima proširenja potreban je konsenzus svih zemalja članica, a Njemačka, osim uvjeta koje su zajednički utvrdile sve zemlje članice, traži i raspuštanje paralelnih struktura na sjeveru Kosova, gdje su Srbi većinsko stanovništvo.

Fuele je također rekao da priznanje Kosova nije uvjet. "Vijeće je postavilo uvjete i neće biti novih", rekao je, prenijela je Hina.

Čelnici Evropske unije odobrili su na svom samitu koji je završen u petak kandidatski status Srbiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: