{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za borbu protiv korupcije potrebna politička volja

F
18.6.2008. u 16:08
0
0
Za borbu protiv korupcije potrebna politička volja
0
Za borbu protiv korupcije potrebna politička volja
Šefica Jedinice za Srbiju i Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije (EK) Tereza Sobjeski poručila je vlastima u Crnoj Gori da se principi u borbi protiv korupcije ne mogu provesti bez jake političke volje, kao i da EK očekuje konkretne rezultate na tom planu.
Učestvujući na seminaru “Antikorupcijska politika i preventivne mjere”, koji se održava u Podgorici, ona je rekla da borba protiv korupcije može biti uspješna jedino ako postoji puna posvećenost svih interesnih grupa tom problemu.

Građansko društvo u svemu tome mora odigrati ključnu ulogu, jer može da prati ono što radi Vlada, rekla je Sobjeski.

Ona je najavila dublju analizu onoga što se sada dešava u Crnoj Gori i dodala da je od Vlade upravo dobijen ažurirani izvještaj o provođenju Akcionog plana u borbi protiv korupcije, ali da se još očekuju zakoni o finansiranju političkih stranaka i sukobu interesa.

Sobjeski je, prenosi Tanjug, dodala da je korupcija fenomen koji nije lako definirati i koji se može posmatrati kao manje ozbiljno ili teško krivično djelo koje je nekad u vezi s političkim utjecajima.

“Takve su pojave izraženije u tranzicijskim zemljama, u kojima postoje nejednakosti u društvu i zakonodavni okvir i vladavina prava nisu u potpunosti uspostavljeni, a institucije koje treba da provode zakone često nisu dovoljno efikasne”, kazala je Sobjeski.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: