{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za Beograd neprihvatljivi zaključci EU-a o Kosovu

F
15.12.2007. u 10:42
0
0
Za Beograd neprihvatljivi zaključci EU-a o Kosovu
0
Za Beograd neprihvatljivi zaključci EU-a o Kosovu
Za Srbiju su neprihvatljivi i uvredljivi zaključci summita EU o Kosovu, odnosno odluka o slanju civilne misije EU-a na Kosovo, navodi se u priopćenju srbijanskog premijera Vojislava Koštunice, koje je objavila beogradska agencija Beta.
"O zaključcima summita EU-a morat će se izjasniti Skupština Srbije poslije sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, kada pregovarački tim bude podnosio izvješće o pregovaračkom procesu" (o statusu Kosova), rekao je Koštunica.

On je odbacio "kao neprihvatljivu i uvredljivu" ponudu ubrzanog prijema Srbije u EU ako se pomiri s "nasiljem" u "osakaćenoj Srbiji".

Po njegovim riječima neprihvatljivo je da se o "srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija govori kao o budućoj pravnoj i demokratskoj državi".

"Neprihvatljivo je da se govori o protupravnom dolasku misije EU-a u pokrajinu kako bi se proveo Ahtisaarijev plan za stvaranje jedne marionetske države", naveo je Koštunica u svojem priopćenju.

Neprihvatljivo je i to da nema nastavka pregovora i da se priznavanjem jednostrano proglašene neovisnosti podržava kršenje Povelje UN-a i Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti, navodi se u priopćenju.

"Neprihvatljivo je i da se o neovisnom Kosovu govori kao o jedinstvenom slučaju, jer jednostrana neovisnost ne bi predstavljala jedinstven slučaj već bi označila najopasniji presedan učinjen poslije Drugoga svjetskog rata", smatra srbijanski premijer.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: