|

Za Beograd neprihvatljivi zaključci EU-a o Kosovu

Za Beograd neprihvatljivi zaključci EU-a o Kosovu
0
F
FENA
15.12.2007. u 10:42
0
komentara
0

dijeljenja
Za Beograd neprihvatljivi zaključci EU-a o Kosovu
Za Srbiju su neprihvatljivi i uvredljivi zaključci summita EU o Kosovu, odnosno odluka o slanju civilne misije EU-a na Kosovo, navodi se u priopćenju srbijanskog premijera Vojislava Koštunice, koje je objavila beogradska agencija Beta.
"O zaključcima summita EU-a morat će se izjasniti Skupština Srbije poslije sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, kada pregovarački tim bude podnosio izvješće o pregovaračkom procesu" (o statusu Kosova), rekao je Koštunica.

On je odbacio "kao neprihvatljivu i uvredljivu" ponudu ubrzanog prijema Srbije u EU ako se pomiri s "nasiljem" u "osakaćenoj Srbiji".

Po njegovim riječima neprihvatljivo je da se o "srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija govori kao o budućoj pravnoj i demokratskoj državi".

"Neprihvatljivo je da se govori o protupravnom dolasku misije EU-a u pokrajinu kako bi se proveo Ahtisaarijev plan za stvaranje jedne marionetske države", naveo je Koštunica u svojem priopćenju.

Neprihvatljivo je i to da nema nastavka pregovora i da se priznavanjem jednostrano proglašene neovisnosti podržava kršenje Povelje UN-a i Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti, navodi se u priopćenju.

"Neprihvatljivo je i da se o neovisnom Kosovu govori kao o jedinstvenom slučaju, jer jednostrana neovisnost ne bi predstavljala jedinstven slučaj već bi označila najopasniji presedan učinjen poslije Drugoga svjetskog rata", smatra srbijanski premijer.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.