Regija
25

Vuk Drašković: Nikolić je zaprijetio otvaranjem ratnog poglavlja 1992.

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove (SPO), na društvenim mrežama danas je komentarisao istup srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića

"Toma Nikolić otvorio poglavlja 1990. i 1991. Zaprijetio i otvaranjem ratnog poglavlja 1992", napisao je Drašković na Twitteru.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić snažno je reagirao nakon što vozu koji je jučer iz Beograda krenuo za Mitrovicu nije dopušten ulazak na teritorij Kosova.

"Nije nam do rata, ali ćemo poslati i vojsku ako treba da bismo zaštitili Srbe od potencijalnog ubijanja. Ako budu ubijali Srbe, poslat ćemo i vojsku, svi ćemo ići. I ja ću ići, nije mi prvi put", poručio je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić na konferenciji za novinare koja je održana nakon sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost, danas u popodnevnim satima.

"Da se podsjetimo, gdje je vojvoda Nikolić išao na tenkovim da brani Srbe odatle su Srbi na traktorima otišli. Odmori vojvoda, ne prizivaj", komentarisao je Dragan Šutanovac, lider Demokratske stranke (DS).