Regija
0

Vujanović uvjeren u pobjedu na izborima za predsjednika Crne Gore

SRNA
Filip Vujanović
Filip Vujanović
Kandidat Demokratske partije socijalista za predsjednika Crne Gore Filip Vujanović rekao je da je uvjeren u sigurnu pobjedu na izborima 7. aprila, dodajući da njegov protivkandidat Miodrag Lekić nema stav ni o jednom važnom pitanju Crne Gore.

"Ubijeđen sam da ću pobijediti sa ubjedljivijom razlikom nego na prošlim izborima, jer su prethodnih pet godina pokazale da smo ostvarili mnogo toga, a u narednih pet godina na projektovanim pravcima možemo i moramo da ostvarimo još više", rekao je Vujanović, koji je aktuelni šef države.

Vujanović je poručio da će i u narednom mandatu biti posvećen afirmaciji Crne Gore, poboljšanju kvaliteta života svih građana, dobrosusjedskoj saradnji, ekonomskom napretku i ubrzanju integracija u Evropsku uniju i NATO.

"Mislim da građani Crne Gore pozitivno cijene ono što sam uradio tokom dosadašnjeg mandata i da očekuju da će se i u narednom periodu nastaviti takva politika", naveo je predsjednički kandidat DPS-a.

Vujanović je u Rožajama rekao da Lekić vodi čudnu kampanju, uz stalno ponavljanje jedne iste priče o kriminalu i korupciji u Crnoj Gori, ali bez jasnog stava o važnim državnim pitanjima i vizije budućnosti te države.

On je kritikovao Lekića da se odlučio za, kako je naveo, krajnje negativnu kampanju u kojoj intenzivno vrijeđa brojne ljude iz DPS-a, dodajući da nezavisni kandidat to radi "bez ikakvih argumenata".

Vujanović i Lekić jedini su kandidati za predsjednika Crne Gore. Prvi na glasačkom listiću je Vujanović.