{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vujanović: Crna Gora uskoro o kandidaturi za EU

F
17.4.2008. u 12:20
0
0
Vujanović: Crna Gora uskoro o kandidaturi za EU
0
Vujanović: Crna Gora uskoro o kandidaturi za EU
Foto: AP
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović izjavio je da je Crna Gora ispunila sve uvjete za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i najavio da će Crna Gora "vrlo brzo" objaviti kada će podnijeti aplikaciju.
Vujanović je u intervjuu Televiziji Crne Gore rekao sinoć da očekuje da će Crna Gora do kraja godine dobiti i bezvizni režim ulaska njenih građana u EU i pozvao eksperte EU da dođu u Crnu Goru i učestvuju u radu državnih organa "kako bi se na licu mjesta uvjerili u primjenu zakona i pomogli proces evropskih integracija".

Crnogorski predsjednik je kazao da orijentacija Crne Gore treba da bude da se potpuno otvori prema EU i svima koji žele i ocijenio da poziv predstavnicima EU na najbolji način pokazuje da crnogorska vlast nema razloga da bilo šta krije i da je odlučna da se suprotstavi korupciji i kriminalu.

Treba da se otvorima prema svima koji žele da nam pomognu da bi se uvjerili kakvo je stanje u državnim organima i onome što znači primjena zakona, i da nam pomognu u onome što je potreba bržeg i intenzivnijeg pridruženje EU, kazao je Vujanović, prenio je Tanjug.

Predsjednik Crne Gore je ocijenio da je poziv EU da uputi svoje eksperte u Crnu Goru najbolji način da se vidi da li je taj medijski i politički nivo ocjene o visokom kriminalu i korupciji adekvatan realnosti.

Vujanović je odbacio optužbe lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića da je njegova pobjeda na predsjedničkim izborima plod kupovine ličnih karata i namještenih istraživanja javnog mnijenja, navodeći da je "to besmisleno".
"Građani mogu da glasaju i na osnovu vozačkih dozvola i pasoša tako da su navodi o kupovini ličnih karata besmisleni i dio tradicionalnih optužbi", rekao je on.

Vujanović je kazao da su netačne i optužbe da je Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) bio u funkciji njegove kampanje, navodeći da je lično već na startu kampanje, saopćio da će pobijediti u prvom krugu.

On smatra da Bruxelles i evropski komesar za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana nisu davali "vjetar u leđa" njegovoj predsjedničkoj kampanji, već je u pitanju kontinuitet dobrih odnosa Crne Gore i EU.

"Ne doživljavam to kao dio nekog doprinosa mojoj kampanji, jer sam u kontinuitetu imao tu komunikaciju i prosto su građani prepoznali u mojoj državnoj politici privrženost evropskim integracijama", kazao je Vujanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: