Pusta obećanja
144

Vučić više nije raspoložen da objelodani dokaze o miješanju svjetskih sila u izbore u BiH

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je nakon sastanka s Dodikom na pitanje novinara zašto ne predoči dokaze o miješanju svjetskih sila u nedavno održane izbore u BiH kazao da to ipak nije za javnost, već za Milorada Dodika i Mladena Ivanića.

Podsjećanja radi, srbijanski predsjednik je pred same predsjedničke i parlamentarne izbore u BiH poslao dramatičnu poruku kojom upozorava na navodno miješanje velikih svjetskih sila u izborni proces u BiH te obećao da će sve objelodaniti u javnosti nakon izbora.

"Dodiku sam to pokazao. Pozvao sam i Mladena Ivanića da dođe u Beograd pa ću mu pokazati. Neću da pokazujem javno podatke do kojih su došle razne službe. Ali ću pokazati onima kojih se to tiče, a ne nekih drugih", kazao je Vučić.

Milorad Dodik je dodao da je predsjednik Srbije pokazao bivšem članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću operativni nalog za njegovo prisluškivanje.

"Ivanić je imao priliku da to vidi i nije mu bilo ugodno", kazao je Dodik, a onda mu je u rečenicu prekinuo Vučić istakavši da to je stariji slučaj i da ne želi o tome govoriti u javnosti.

Vučić se zatim ponovo vratio na njegovo obećanje da će svima pokazati dokaze o miješanju stranih faktora u bh. izbore.

"Nije to tajna, osim što neko se neko voli praviti naivan. Najsmiješnije je govoriti da se Srbija miješala, a neke velike sile nisu. Ja nisam došao da otvorim bolnicu u Istočnom Sarajevu da neko ne bi rekao da se Srbija miješa. A kada je premijer Hrvatske stigao na završni stranački skup u Mostaru svi su šutjeli. To su različiti aršini i u BiH i svugdje", poručio je predsjednik Srbije i rekao prisutnim novinarima da pitaju Mladena Ivanića da li mu je pokazao dokaze ili ne nakon što razgovaraju.