{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić: Uvijek ćemo štititi stabilnost Republike Srpske

T
22.3.2014. u 15:30
163
203
Vučić: Uvijek ćemo štititi stabilnost Republike Srpske
163
Vučić: Uvijek ćemo štititi stabilnost Republike Srpske
Foto: Anadolija
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija poštuje Daytonski sporazum i cjelovitost Bosne i Hercegovine i da će na svom putu ka članstvu u EU čuvati svoju stabilnost, ali i da će "uvijek štiti stabilnost i opstanak Republike Srpske".
Vučić, koji se danas sastao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao je na konferenciji za novinare da je pokrenuto više pitanja u okviru ekonomske saradnje, prije svega u oblasti elektroprivrede i veće iskorištenosti kapaciteta Drine, podrazumijevajući i one turističke.

Dodik je, dodao je prvi potpredsjednik, pokrenuo i temu o posebnom kraku gasovoda u okviru Južnog toka, u sklopu toga razgovarat će se i sa Vijećem ministara BiH, mada ga je predsjednik RS-a, kako je naveo Vučić, obavijestio da je moguće da odgovor bude negativan, u kom bi slučaju bio otvoren put da se takav dogovor napravi samo sa RS.

"Pokušat ćemo ipak da pronađemo zajedničko rješenje, razgovarat ćemo i sa vladom BiH", rekao je Vučić.

Dodik je pokrenuo i pitanje istog statusa pripadnika srpskog naroda u BiH kao što ga ima hrvatski narod, a to je pitanje državljanstva, na koje će, naveo je Vučić, vlast u Srbiji odgovoriti u najskorije vrijeme.

Osim o ekonomskoj saradnji razgovaralo se i o zajedničkom timu Srbije i RS-a za obilježavanju stogodišnjice Prvog svjetskog rata.

"Srbija se nalazi na putu ka članstvu u EU i Srbija će čuvajući svoju stabilnost uvijek štiti stabilnost i opstanak RS poštujući Daytonski sporazum, a čime nećemo ugrožavati ničije pravo", istakao je Vučić poželivši punu stabilnost, političku i ekonomsku i BiH i RS, uvjeren "da ćemo na mnogo toga na političkom nivou sada još jače i snažnije moći da odgovorimo".


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: