Važna pitanja
33

Vučić: Utvrđivanje granice između Srbije i BiH do kraja godine

SRNA
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da su pravni tim i komisija iz Srbije počeli raditi na prijedlogu potpunog razgraničenja sa BiH, odnosno granice između dvije zemlje.

"Mi se nadamo da ćemo imati te prijedloge u najkraćem mogućem periodu kako bismo pokušali, uz saglasnost BiH, da do kraja godine utvrdimo granicu između naše dvije zemlje", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da će Srbija dati sve od sebe da bude kompromisna i konstruktivna, ali istovremeno da ni na koji način ne ošteti interese, ni srpskog, ni ostalih naroda u BiH i Srbiji.

Predsjednik Srbije kaže da je sa Dodikom razgovarao o deklaraciji o opštem pravnom aktu, za koji su se ranije dogovorili da bude "važan kamen" za buduće djelovanje i da su sastavili tim koji radi na ovom polju.

Vučić je upoznao Dodika o razgovorima koje je Srbija imala sa predstavnicima EU, SAD, Rusije, ali i zamolio ga da učini sve što može da Republika Srpska, ali i cjelokupna BiH ubrza svoj evropski put, da se krene u oštrije, snažnije i brže reforme na putu ka EU.

On je naveo da je bilo riječi i o daljim projektima Srbije u Republici Srpskoj, o kulturnim vezama, za koje je Vučić istakao da moraju biti još čvršće, izgradnji autoputeva, te važnim datumima u 2018. koje će zajednički obilježiti.