Regija
24

Vučić: Svima kojima su porušene kuće bit će izgrađene nove

Klix.ba
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vlada napravila plan i da se za nekoliko dana kreće u snažnu obnovu poslije štete koja je nastala u poplavama.

On je za RTS rekao da je napravljen plan, da postoji nekoliko stvari koje moraju da budu dorađene, ali da će obnova zemlje biti brza, jasna i transparentna i da očekuje da u narednih nekoliko dana pređemo u snažnu obnovu.

"Moramo da budemo pažljivi i obazrivi, prije svega u Obrenovcu, nije lako stanje ni u Krupnju, nije jednostavno ni u Svilajncu, Ubu, Koceljevi, Valjevu, Bajinoj Bašti... ali, rekao bih da je svakog dana sve bolje", rekao je Vučić, ističući da predstoji veliki posao.

Vučić je rekao da je država preuzela na sebe obnovu puteva, jer lokalne samouprave nemaju novac za to, da će država preuzeti na sebe i obnovu elektroenergetskog sistema, gdje će biti najveći troškovi kao i da će biti obnovljene kuće svima kojima su porušene.

"Za nekoliko mjeseci, ljudi neće nigdje moći da vide posljedice poplava", rekao je Vučić .

On je naveo da će država pomoći poljoprivrednicima osiguravanje sjemena, đubriva kao i da će se nadoknaditi dio stočnog fonda.