Napeto na Kosovu
54

Vučić se telefonom obratio mještanima Banje: Nadam se da ćemo se vidjeti u boljim prilikama

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u telefonskom obraćanju mještanima Banje da se drže i da će im država Srbija pomoći koliko može.

"Nadam se da ćemo se vidjeti u boljim prilikama. Želim zdravlje i sve najbolje vašim porodicama", rekao je Vučić u obraćanju mještanima sela Banja, srpske enklave u opštini Srbica, u koju danas nije mogao da stigne nakon što su postavljene barikade na putevima južno od Ibra.

Vučić je govorio telefonom sa puta gdje ga je zaustavila patrola Kosovske policijske službe i onemogućila prolaz ka Banjama, a mještani su ga slušali preko razglasa.

Predsjednik Srbije je rekao za RTS da je odustao od puta u Banje da ne bi ugrozio Srbe koji tamo žive.

"Neki vole puške da spremaju, ja ne volim, ali nisam nešto uplašen. Neću nikada pozivati na oružje, ali nećemo nikada dozvoliti da se puškama ili bilo čime iživljavaju nad našim narodom", poručio je Vučić nakon što je položio vijenac na mjestu ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića uz Kosovskoj Mitrovici.

On je ponovio da uoči puta nije pominjana zabrana odlaska u Banje, a da za eventualni odlazak helikopterom Kfor nije dobio odobrenje iz Napulja.

Vučić je naveo da su neke od osoba među okupljenima na barikadama dobro poznata i da je "jasno da iza toga stoji zvanična Priština".