|

Vučić: Saznati koje je političare finansirao Miroslav Mišković

Vučić: Saznati koje je političare finansirao Miroslav Mišković
4
S
SRNA
16.12.2012. u 09:48
83
komentara
4

dijeljenja
Vučić: Saznati koje je političare finansirao Miroslav Mišković Miroslav MIšković i Aleksandar Vučić
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je borba protiv korupcije tek počela i da je otvoreno tek pet od 24 predmeta spornih privatizacija.
"Očekujem da se o tim pitanjima nastavi, ali i da se u okviru ovih pet još mnogo toga istraži i da tužioci reaguju", rekao je Vučić, koji je i šef državnog Biroa za koordinaciju rada službi bezbjednosti.

Vučić je za "Politiku" naveo da je važno da se sazna koje je srpske političare finansirao uhapšeni biznismen Miroslav Mišković i ocijenio da bi bilo dobro kada bi on sam naveo imena.

"Važno bi bilo da saznamo koga je sve finansirao. Mislim da to i nije prevelika tajna, bar za 20 političara. Ali to što imate saznanja, ne znači da imate dokaze. I zato bi bilo dobro da to kaže on, neko ko je zajedno sa njim ili u njegovo ime to činio", istakao je Vučić.

On je dodao da su ljudi iz njegovog okruženja, ali i iz različitih političkih stranaka, čija imena nije želio da navodi, urgirali za Miškovića.

Vučić je istakao da se vlast stalno bavi i slučajem narko bosa Darka Šarića i da će se napori o tom pitanju intenzivirati u narednom periodu.

Na pitanje koji su ministri iz prethodne vlade bogatiji od mnogih srpskih kompanija, Vučić je rekao da nije samo riječ o ministrima, nego i o rukovodstvu pojedinih političkih stranaka, te zapitao ko od "velikih političara i tajkuna" nije stvorio bogatstvo na "državnoj grbači".

Vučić, koji je i lider vladajućeg SNS-a, rekao je da je gradonačelnik Beograda i lider Demokratske stranke Dragan Đilas "tipičan primjer kako se zarađuje uz državnu, političku i partijsku moć" i naveo da ima dokaze za to.
Prijavi grešku


Komentari (83)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...