Uoči Brisela
3

Vučić: Razgovarat ću s predstavnicima Prištine samo ako su spremni na kompromise

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Tri dana uoči nastavka dijaloga između Beograda i Prištine, i poslije gotovo tromjesečnog zastoja, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako će u Briselu u nedelju razgovarati s predstavnicima Prištine samo ukoliko su spremni na kompromise i ispunjenje Briselskog sporazuma.

"Da ne gubimo vrijeme, ako ste spremni da razgovarate o kompromisima uvijek sam spreman da razgovaram", rekao je četvrtak Vučić u Pančevu, kojeg prenose beogradski mediji.

On je kazao kako je sinoć pozvao "ljude u Briselu" i rekao im da je bolje da ne dođe u nedelju na nastavak dijaloga s predstavnicama Prištine, ako Albanaci zastupaju stavove poput onih koji su se mogli čuti proteklih dana od kosovskog predsjednika Hashima Thacija i drugih kosovskih zvaničnika.

Dodao je da mu nije problem da razgovara s njima, ali kako nije "fasciniran ingenioznim idejama pojedinih Albanaca, niti se plaši bilo koga na Zapadu".

Vučić je kasnije izjavio je da će u nedelju putovati na nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, ali da je "prilično obeshrabren" u pogledu uspjeha tih razgovora, imajući u vidu izjave koje su prethodnih dana stizale s Kosova.

"Moram da kažem kako ću ići u Brisel da razgovaram, ali sam prilično obeshrabren, imajući u vidu sve izjave prethodnih dana od aktera nečega što bi trebalo da bude dijalog", rekao je Vučić.