Posjeta Kosovu
54

Vučić položio vijenac na mjestu ubistva Ivanovića i poslao poruke mira

SRNA
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice položio vijenac na mjesto na kojem je prije pet dana ubijen lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović.

Vučić je u Kosovsku Mitrovicu stigao iz manastira Banjska.

On je rekao da je došao na Kosovo da prenese tri poruke, a prva poruka Srbima je da moraju ostati i opstati na ovom prostorima.

"Moraju sačuvati svoja ognjišta i u tome imaju podršku svih nas. Mi ćemo im u tome pomagati kao i do sada", rekao je Vučić u obraćanju ispred manastira Banjska.

On je naglasio da je njegova druga poruka da sigurnost Srba mora biti očuvana i svaki Srbin na Kosovu mora se osjećati sigurno i sigurno.

"Došao sam i da poručim Albancima da Srbija ne samo želi mir, već ćemo dati sve od sebe da ga sačuvamo i razmirice riješimo, da osiguramo trajnost mira i sigurnost za svaku srpsku i albansku porodicu", istakao je Vučić.

Treća poruka je, kaže on, da će biti nastavljena borba protiv korupcije i kriminala i da će Beograd nastaviti da ulaže u brojne projekte na Kosovu i Metohiji, kao što je naselje Sunčana dolina, te da će biti uloženo još novca i u obnovu manastira Banjska.

Episkop raško-prizrenski Teodosije rekao je da je posjeta predsjednika Srbije veoma značajna. "Svi mi koji živimo na Kosovu i Metohiji u teškim uslovima znamo da ne možemo uspjeti bez pomoći naše države", istakao je vladika Teodosije.