O nemirima
23

Vučić: Policija će u nekom trenutku morati reagovati na nasilje opozicije

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane susjedne zemlje da ne brinu zbog, kako kaže, pokušaja fašističkog upada lidera pokreta Dveri Boška Obradovića u Skupštinu grada Beograda.

"Želio sam da se zahvalim veličanstvenim ženama koje su pokazale da su u stanju suprotstaviti se fašizmu. Odbranile su insituciju od fašističkog lidera Boška Obradovića", rekao je Vučić u povodu današnjeg incidenta ispred Skupštine grada Beograda kada su žene zaposlene u skupštini grada spriječile pokušaj ulaska u administrativni centar.

Naime, žene su napravile "živi zid" spriječivši odbornike Saveza za Srbiju (SzS) da uđu u ovaj objekt. Predsjednik Srbije pozvao je institucije da reaguju, a na pitanje o najavljenim protestima ispred TV Pink, odgovorio je:

"Neće oni da upadnu u TV Pink jer im to neće biti omogućeno. Nasilje neće biti omogućeno nikome. Država je vagala, ne želeći da nasjedne na provokacije. Policija će u nekom trenutku na njihovo nasilje morati reagovati", rekao je Vučić, a prenosi Blic.rs.

Dodao je da su željeli da svi vide njihovo nasilje, motorne testere, vješala i šutiranje policajaca.

"To je navika sistema, nije slučajnost. I policija će morati reagovati", rekao je Vučić.