Pitanje Srebrenice
95

Vučić o rezoluciji u UN-u: Vidjet ćemo šta Bošnjaci namjeravaju i u skladu sa tim reagovati

B. H.
Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da će se "vidjeti šta će biti u vezi namjere Bošnjaka da u UN-u bude donesena rezolucija o Srebrenici" te da će u skladu sa tim biti reagovano.

Vučić je o tome govorio odgovarajući na novinarsko pitanje tokom obilaska Vojnotehničkog instituta na beogradskom Žarkovu.

Na pitanje medija koji su bliski vlasti "da li je ova namjera Bošnjaka dio hibridnog rata koji se protiv Srbije vodi iz regiona" Vučić je rekao da on "nema dokaze za to, da će vidjeti šta će da bude i da će se u skladu sa tim reagovati".

Nešto ranije u srbijanskim medijima se pojavila informacija kako "Bošnjaci u Misiji BiH u UN-u navodno lobiraju za usvajanje rezolucije o Srebrenici".

Oni tvrde da da bi na osnovu te rezolucije bila organizovana izložba u zgradi UN-a na dan obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Medijima bliskim Vučiću sporno je što se to radi bez konsultacija sa sjedištem Ministarstva vanjskih poslova. Dodaju da se to radi "krijući od Srba službenika u Misiji BiH".