{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić o nemirima u BiH: Nasilje ne vodi ničemu, nesuglasice rješavati na izborima

9.2.2014. u 17:26
15
79
Vučić o nemirima u BiH: Nasilje ne vodi ničemu, nesuglasice rješavati na izborima
15
Vučić o nemirima u BiH: Nasilje ne vodi ničemu, nesuglasice rješavati na izborima
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da prebijanje, nasilje, huliganstvo, paljenje i rušenje zgrada ne vodi ničemu dobrom i da se sve razlike između političkih rivala, i u BiH, pa i Srbiji, rješavaju u demokratskoj i fer proceduri na izborima, prenosi Tanjug.
Vučić je rekao da je pitanje političke, ekonomske i socijalne stabilnosti RS ključno pitanje za Srbiju i da će se svim snagama takva vrsta stabilnosti podupirati.

"Nema potrebe da paljenjem zgrada, nasiljem, prebijanjem policajaca rješavamo političke probleme. Srbija želi stabilnost u regionu i to je od presudnog značaja", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije sa liderima dvije najjače stranke u RS, Miloradom Dodikom i Mladenom Bosićem.

Vučić je dodao da je Srbija jedna od rijetkih zemalja u regionu koja nije bila izložena bilo kakvoj nestabilnosti u prethodnih godinu i po dana i da je to ključni razlog zašto je Srbija napredovala, što joj je priznato i u svijetu.

"Srbija, u skladu sa Dejtonom, ima određenu, ne beznačajnu ulogu u njegovom provođenju, naš narod koji živi zapadno od Drine uvijek je zainteresovan za mišljenje države Srbije, a naša želja je da sačuvamo stabilnost u reginu, kako političku, tako i ekonomsku. Zainteresovani smo za stabilnost Republike Srpske ali bez miješanja u unutar stranačke stvari BiH", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, interes Srbije je i da se sačuva dobra budućnost RS.

Vučić je rekao da je saslušao viđenja i poglede Dodika i Mladena Bosića, da je razumeo šta oni misle o ekonomskoj i poltiičkoj sitauaciji u RS i izneo stavove Srbije.

"Uspjeli smo da se usaglasimo da je pitanje političke, ekonomske i socijalne stabilnosti ključno pitanje za sve nas i da ćemo svim svojim snagama takvu vrstu stabilnosti podupirati", rekao je Vučić.

Republika Srpska će u oktobru imati izbore i priliku da kaže šta misli, dodao je on. Paljenje, nasilje i huliganstvo ne vodi ničemu dobrom i za to bismo, na kraju krajeva, morali da nalazimo novac, poručio je Vučić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: