Regija
4

Vučić: Moguća velika donatorska konferencija za cijeli region

SRNA
Aleksandar Vučić (Foto: EPA)
Aleksandar Vučić (Foto: EPA)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoji mogućnost da se za cijeli region napravi velika donatorska konferencija za saniranje posljedica poplava.

Vučić je rekao da na tome već rade predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i francuski predsjednik Fransoa Oland, a da "čuje" i da njemački kancelar Angela Merkel ima neke ideje o tome, o čemu će više znati 11. juna nakon njihovog susreta u Berlinu.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, Vučić je rekao da je Vlada Srbije dala sve od sebe da bi se spasili ljudski životi.

On je istakao da su predstavnici države, u reagovanju na katastrofalne poplave, pokazali veliku posvećenost i ljubav prema zemlji, te da su poštovani svi zakoni i podzakonski akti i da će se krenuti sa velikim elanom i snagom u obnovu. Dodao je da nadležni organi ispituju da li su svi u tom lancu to, takođe, učinili.

Na današnjoj sjednici Skupštine Srbije predstavnici Vlade odgovarali su na pitanja narodnih poslanika, koja su se u najvećoj mjeri odnosila na katastrofalne poplave.