Ukidanje taksi
43

Vučić: Kurti ove trikove može da prodaje nekome drugom, ja sam tu školu davno završio

SRNA/Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je najava predsjednika Vlade Kosova Albina Kurtija da će djelimično ukinuti takse na robu iz centralne Srbije pokušaj još jedna podvale Prištine i naglasio da je specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell potpuno u pravu kada kaže da SAD neće podržati Kurtija.
Vučić je naglasio da Kurti trikove poput ovog može da prodaje drugom, a da je on tu školu davno završio.

"Smislio je da kaže 'mi ćemo ukinuti takse na sirovinu'. E je li? On bi da kupuje našu srpsku pšenicu duplo jeftinije nego onu iz Sjeverne Makedonije i da njegovi pekari prave hljeb, a zašto onda neće i naš keks, naš prašak.. Je li on to sam smislio", rekao je Vučić novinarima u Gornjem Milanovcu.

Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da razvija svoju ekonomiju koja bilježi, kako kaže, nevjerovatan rast, da gradi mir, stabilnost kao i da ulaže u svoju namjensku industriju jer se naoružavaju i drugi u regionu.

"Svi govore o Srbiji, a Hrvatska sada kupuje takozvane 'Spike" rakete u Izraelu.. Albanci na Kosovu se naoružavaju, Crna Gora i Sjeverna Makedonija kupuju oklopna vozila", rekao je predsjednik Srbije.