Glasanje u nedjelju
149

Vučić komentirao izbore na Kosovu: Ako krenete na naš narod, kod mene neće biti kreni-stani

G. M.
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će izbori na Kosovu u nedelju biti težak dan za srpski narod i "užasan dan za demokratiju".

"Dan kada će zvanično biti obilježena sramota Evrope i svijeta zbog onoga što su organizovali i što čine", rekao je Vučić.

Komentirao je zbog čega Srbi ne učestvuju na izborima.

"Oni su napustili institucije, ne zbog hira, i jer su ljudi blesavi, već zato što su protivpravno smijenjeni Đurić, Teodosijević, jer su hapšeni Andžić, Trajković. Pucali su na Srbe", rekao je Vučić.

Rekao je da su Srbi rekli da će se u institucije vratiti i biti na izborima kada se implementira Zajednica srpskih opština (ZSO).

"Ovo je sramota Kvinte. Oni će da održe izbore, da lažu. Srbi će opet biti krivi. Sramota je da neko ne zna razliku između legitimiteta i legaliteta", naveo je Vučić.

Vučić je naveo da je jedini cilj da slome Srbiju, prenio je B92.

"Neću im dati da slome Srbiju. Kada drugog neko bude predstavio iz srpskog upravljačkog tima, Kurti će da pristane, ali će reći da na sjveru nema opština koje hoće to da prihvate. Sve su to podli i prljavi trikovi", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će predstavnici Prištine, biti nagrađeni i gradonačelnicima opština, "ali srpski narod poručuje da je u pitanju prava okupacija, i neće prisati na to".

"Ovo će biti najsramniji izbori održani bilo gdje na tlu Evrope. Njihov jedini plan je da istjeraju Srbe sa Kosova. Ne razumiju da su Srbi mnogo čvršći nego što oni zamišljaju", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je naveo da je cilj da se iskoristi momenat rata u Ukrajini. Poručio da će dati sve od sebe da sačuva Srbe.

"Ako krenete na naš narod kod mene neće biti kreni stani. Neću vam dati priliku da zgazite naš narod", rekao je Vučić.