Potpredsjednik Vlade Srbije
1

Vučić: Ko se usudi da štiti Darka Šarića, krivično će odgovarati

SRNA
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uvjeren da nikome neće pasti na pamet da štiti narko-bosa Darka Šarića, jer će, u suprotnom, krivično odgovarati.

Komentarišući napise medija da neki članovi vladajuće koalicije štite Šarića, Vučić je odgovorio da ne može da optužuje bilo koga, niti da garantuje za nešto što ne može da zna.

"Nadam se i uvjeren sam da toga nema, ali neću da budem neko ko donosi sud prije naših sudova ili prije nego što su i tužioci pokrenuli bilo kakvu istragu", rekao je Vučić novinarima poslije unošenja badnjaka u sjedište SNS, čiji je predsjednik.

Na pitanje da li postoji mogućnost da Vlada padne zbog Šarića i da li postoje veze srpskih političara s narko-bosom, Vučić je odgovorio da ga ne poznaje, kao i da pretpostavlja da je tako i u slučaju većine drugih, prenose beogradski mediji.

"Za nas je on kriminalac koji mora da odgovora pred zakonima i sudovima ove zemlje. Nadam se da nikome ne pada na pamet da ga štiti. Ako je neko imao nekakve veze, pitanje je da li tu ima krivičnog djela, ali to sa ljudima iz stranke sa kojima se danas nalazimo nema nikakve veze. To je ono što mogu da garantujem", rekao je Vučić.

On je ponovio da će Šarić biti uhapšen, da ne može da precizira kada, ali je rekao i da se Šarić ne nalazi tamo gdje se ranije govorilo da se skriva.