Upitan za komentar
188

Vučić: Kada Orić ili Haradinaj spominju rat, onda to nije bezveze, mi ga ne želimo

SRNA
Foto: AFP (Foto: AFP)
Foto: AFP (Foto: AFP)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne voli kada lideri nekih drugih naroda bilo vojni, bilo politički, govore o ratu, te dodao da se ne može reći da je pominjanje riječi "rat" bezveze.

"Kada stalno pominjete tu riječ rat i kada to radi Naser Orić i Ramuš Haradinaj, onda ne možete da kažete da je to bezveze i da su to gluposti. Mi rat ne želimo ni na koji način i dat ćemo sve od sebe i sve što možemo da naš narod i našu zemlju sačuvamo od bilo kakvih sukoba", rekao je Vučić u Parizu novinarima nakon sastanka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

On je podsjetio da se Srbija morala da bori da Priština oslobodi petoricu nedavno uhapšenih Srba, tako što je rekla da neće biti nastavka razgovora Beograda i Prištine.

Komentarišući proslavu u Hrvatskoj uspjeha na Svjetskom prvenstvu u fudbalu uz ustaške pjesme, Vučić je zapitao "da li ima neka novost ili nešto što je drugačija i što čudi"?

On je dodao da je u svakom trenutku pokazivao poštovanje prema Hrvatima, govorio da igraju odličan fudbal, ali da ima pravo da ne navija za njih.

"Jesam li nekoga uvrijedio, rekao nešto loše? Ne. Kako mislite da predsednik Srbije navija za onoga ko pjeva pjesmu koja počinje sa Za dom spremni u kojoj se kaže - bando srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša kazna i u Srbiji? I to pjevaju ti za koja ja treba da navijam. Pa šta sam ja, kakvog bi to predsjednika Srbija imala? Da svoj narod nazivam bandom četnika, srpskih dobrovoljaca", zapitao je Vučić.

Vučić je ponovio da nije ni četnik, niti partizan, niti mu je ko u porodici to bio, nego su samo stradali od ustaša kao obični Srbi, a sve kuće Vučića su 90-ih spaljene.