Hrvatska
0

Vozač se namjerno zabio u saborsku zgradu

FENA
Muškarac koji se osobnim automobilom "yugo 45" popodne namjerno zabio u jedan od ulaza u Hrvatski sabor je 34-godišnji Zagrepčanin R. K., policiji već poznat po kažnjivu djelu prijetnje, no za sada još nije poznat motiv toga njegova čina.

Policija je izvijestila da se 34-godišnji osumnjičenik crnim "yugom" zagrebačkih registracijskih oznaka u pomoćni saborski ulaz namjerno zabio u 13,50 sati. Nakon "sudara s ulazom" muškarac nije želio izići iz automobila, pa ga je saborsko osiguranje izvuklo na silu.

Policija ga je odvela na 24-satnu kriminalističku obradu koja bi trebala utvrditi što ga je nagnalo da se zabije u zgradu na Markovu trgu. Osim motiva za sada je nepoznato i je li muškarac bio pod utjecajem alkohola ili nekih opijata.

U do sada nezabilježenu događaju u povijesti Hrvatskog sabora nitko nije ozlijeđen, no nastala je još neutvrđena materijalna šteta.

Policijski pirotehničari sa psom dresiranim za pronalazak eksplozivnih naprava pregledali su automobil kojem je razbijen prednji branik.

Od jednog od očevidaca Hina doznaje da je crni "yugo" iz Mesničke ulice došao na Markov trg, vozeći se u zabranjenu smjeru, prošao pored ulaza u zgradu Vlade, gdje ga je osiguranje neuspješno pokušalo zaustaviti te se preko Markova trga zaletio u saborski ulaz kojim se služe samo zastupnici i visoki gosti hrvatskog parlamenta.