Regija
0

Vojvodina: Ubila muža sjekirom dok je spavao

SRNA
Pedesetšestogodišnja Ana Benka je u zapadnobačkom selu Lalić nadomak Odžaka sjekirom i nožem ubila muža Jaroslava Benku (60), a potom pokušala sebi oduzeti život, potvrdila je Valentina Knežević, dežurna istražna sutkinja somborskog Višeg suda .

"Ubistvo se desilo jučer oko 8.00 sati. Postoji sumnja da je Ana ubila Jaroslava udarcem sjekirom po sljepočnici, dok je on spavao, a kasnije mu je zabila nož u srce. Poslije zločina Ana se i sama pokušala ubiti", rekla je Kneževićeva za novosadski "Dnevnik" poslije uviđaja.

Ona je dodala da je tijelo muškarca, na kojem su dvije rane - u predjelu glave i oko srca, pronađeno u krevetu sobe porodične kuće Benka. "Pored njega su bili sjekira i nož. Rana na glavi, za koju se pretpostavlja da je nanesena sjekirom, najvjerovatnije je bila smrtonosna, a rana u predjelu srca nanesena je nožem, kada je Jaroslav već bio mrtav", rekla je Kneževićeva.

Ona je navela da je žena u besvjesnom stanju zatečena kako leži pored kreveta, na kojem je bilo beživotno tijelo njenog supruga. "Ona je imala više ubodnih rana od noža u predjelu trbuha i posjekotina na unutrašnjim stranama podlaktica pa se pretpostavlja da je pokušala izvršiti samoubistvo", konstatovala je Kneževićeva.

Ana Benka je hitno prebačena u Opštu bolnicu u Somboru, a prema posljednjim informacijama, ona je odmah operisana i nije u životnoj opasnosti. Po nalogu dežurnog istražnog sudije, leš Jaroslava Benke prebačen je u novosadski Zavod za sudsku medicinu, gdje će biti izvršena obdukcija, radi konačnog utvrđivanja uzroka smrti.

Razlozi za krvavu porodičnu dramu, koja je šokirala mještane Lalića, za sada su potpuno nepoznati. Jaroslav i Ana Benka su sami živjeli u kući u Jugoslovenskoj ulici broj 56. Ubijeni Jaroslav bio je mesar u Vrbasu i nedavno je završio svoj radni vijek, ali je i kao penzioner nastavio da se bavi mesraskim poslom. Iza sebe je ostavio kćerku i sina, koji imaju po dvoje dece, a trenutno žive i rade u Vrbasu.