Zdravstveno stanje stabilno
0

Vojislav Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu

SRNA
Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj vraćen je u pritvorsku jedinicu u Haškom tribunalu iz bolnice u koju je sinoć dovezen zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, potvrđeno je iz SRS-a.

Šef poslaničke grupe SRS-a Dragan Todorović rekao je da je Šešelj vraćen u Haški tribunal s obrazloženjem da mu je zdravstveno stanje stabilno, izrazivši sumnju da mu se "za tako kratko vrijeme" moglo poboljšati stanje.

On je dodao da su "elementarni humani, medicinski i svi drugi razlozi u ovakvoj situaciji zahtjevali, s obzirom na prethodno stanje i operaciju Šešelja, da on bude zadržan u bolnici kako bi tamo moglo da se prati njegovo stanje i preduzmu koraci u slučaju pogoršanja zdravlja".

SRS je sinoć saopštio da je Šešelj oko 20.00 sati prebačen u bolnicu izvan Haškog tribunala zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Šešelju je 12. januara ugrađen pacemaker. Lideru SRS-a, koji je u Tribunalu od marta 2003. godine, sudi se po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-1993, a završne riječi su zakazane za početak marta.