Mislili da je otet
61

Voditelj poslovnice banke u Hrvatskoj ispraznio sef i pobjegao u BiH sa skoro tri miliona KM

M. N.
Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL
Voditelj poslovnice banke u hrvatskoj Vrlici nestao je s najmanje 11 miliona kuna (2,9 miliona KM) koje je uzeo iz sefa banke. Krađa je otkrivena u ponedjeljak ujutro kada nije došao na posao, a pobjegao je preko granice u BiH.

Nakon što se voditelj poslovnice S.D. (59) nije pojavio na radnom mjestu u 8 sati, a nisu ga uspjeli naći ni stupiti u kontakt s njim, njegove kolege su se zabrinule i nastala je uzbuna jer je voditelj imao ključ od sefa i nisu znali što se moglo dogoditi s njim, je li napadnut ili otet. Radi se o banci koja ima podružnicu u Sinju pod koju spada i poslovnica u Vrlici, piše Slobodna Dalmacija.

Kada su konačno otvorili sef utvrdilo se da je prazan. U njemu je nedostajao pozamašan iznos, oko 11 miliona kuna domaćeg i stranog novca u raznim apoenima. U akciju su odmah krenuli inspektori PU splitsko-dalmatinske.

"Zaprimljena je prijava da iz poslovnice banke nedostaje novac. Na mjestu događaja je obavljen uviđaj i prema za sada prikupljenim saznanjima radi se o krivičnom djelu pronevjere. Za počiniteljem se traga, kriminalističko istraživanje je u toku, a radi se o većoj količini novca", kazala je Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

Navedeno krivično djelo počini onaj ko protupravno prisvoji novac, vrijednosne papire ili druge pokretne stvari koje su mu povjerene u službi ili uopće na radu.

Prema prvim informacijama, S.D. je ispraznio sef najvjerovatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, sebi je dao dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe. Vjerojatno je pobjegao u susjednu državu, a je li odatle produžio dalje utvrdit će policija.

Neslužbeno saznajemo kako je dio novca ostavio jednom članu porodice koji ga je predao policiji. Radi s inače o uglednom članu zajednice koji je bio na nekoliko funkcija u gradskim zajednicama i društvima.