{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vladajuća manjina prihvatila zahtjeve za ministarstvom za manjine

F
FENA
2.7.2008. u 17:18
0
0
Vladajuća manjina prihvatila zahtjeve za ministarstvom za manjine
0
Vladajuća manjina prihvatila zahtjeve za ministarstvom za manjine
Vladajuća srbijanska većina odlučila je u srijedu ipak se prikloniti zahtjevima predstavnika nacionalnih manjina i povući iz skupštinske rasprave amandman koji je predviđao da resor ljudskih i manjinskih prava, radi racionalizacije broja ministarstava u novoj vladi, bude uklopljen u ministarstva pravosuđa.
Zastupnici stranaka nacionalnih manjina u srbijanskom parlamentu pozdravili su takvu odluku vladajuće većine, a šef zastupničkog kluba manjina Balint Pastor novinarima je rekao da je prethodno razdoblje pokazalo kako je vrlo štetno kada ne postoji takvo ministarstvo, jer se u tom slučaju nitko ozbiljno ne bavi problematikom nacionalnih manjina. On je izrazio nadu "da je Tadićeva Demokratska stranka u međuvremenu uvidjela kako je nužno da se u zemlji u kojoj 18 posto stanovništva čine pripadnici nacionalnih manjina, formira takvo ministarstvo".

Srbijanski parlament raspravlja o brojnim amandmanima na prijedlog zakona o ministarstvima te izmjenama zakona o vladi, čije usvajanje treba prethoditi raspravi o novoj vladi i njenu izboru, koja bi trebala započeti u petak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: