{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Srbije prihvatila većinu vojvođanskih amandmana

S
19.9.2011. u 22:09
0
13
Vlada Srbije prihvatila većinu vojvođanskih amandmana
0
Vlada Srbije prihvatila većinu vojvođanskih amandmana
Vlada Srbije usvojila je amandmane vojvođanske Vlade na Prijedlog zakona o javnoj svojini koji se odnose na puteve drugog reda, kanalsku mrežu, pojedine objekte u inostranstvu i na objekte koji su građeni sredstvima za kapitalne investicije.
Na današnjoj sjednici Vlade Srbije, uvojeni su i amandmani na zakonska rješenja o restituciji.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Goran Radosavljević rekao je beogradskim medijima da je usvojeno dvadesetak amandmana na oba zakonska prijedloga i da su oni upućeni Skupštini Srbije.

"Od amandmana koji su dobijeni od Vlade Vojvodine usvojeni su oni koji se odnose na puteve drugog reda, kanalsku mrežu, objekte u inostranstvu na kojima imaju pravo korišćenja i na objekte koji su građeni budžetskim sredstvima, odnosno iz kapitalnih investicija", naveo je Radosavljević.

On je rekao da nije prihvaćen amandman koji se odnosi na zahtjev da pokrajina ima pravo javne svojine na objektima željezničke infrastrukture regionalnog i lokalnog značaja na teritoriji AP Vojvodine. On je ukazao da takođe nije prihvaćena formulacija "da preduzeća koja u potpunosti obavljaju svoju delatnost na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine budu u njenoj svojini".

"Smatramo da je ta definicija uža od one koja postoji u zakonu", objasnio je Radosavljević i dodao da je od te ideje i vojvođanska administracija u razgovorima usmeno odustala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: