{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Srbije osudila teroristički napad u Kosovskoj Mitrovici

S
2.7.2010. u 18:01
0
13
Vlada Srbije osudila teroristički napad u Kosovskoj Mitrovici
0
Vlada Srbije osudila teroristički napad u Kosovskoj Mitrovici
Foto: EPA
Vlada Srbije najoštrije je osudila teroristički napad u Kosovskoj Mitrovici, gdje je poginuo ljekar Mesud Džeković, a 11 građana ranjeno.
Vlada Srbije poziva pripadnike mirovnih misija na Kosovu i Metohiji da hitno otkriju počinioce napada na građane koji su mirno protestovali.

Vlada poziva sve građane na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije ekstremista, kao i pripadnike međunarodnih organizacija da ne nameću rešenja koja mogu da isprovociraju nasilje. Vlada Srbije preduzima sve mere, u okviru svojih nadležnosti, kako bi se sprečilo eskaliranje nasilja u južnoj pokrajini, navodi se u saopštenju.

Na sjednici su usvojeni Prijedlog zakona o zadužbinama i fondacijama i Prijedlog zakona o izmjenama zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, Prijedlog zakona o zabrani usavršavanja, proizvodnje i stvaranja zaliha bakteriološkog (biološkog) i toksičnog oružja i o njegovom uništavanju.

Vlada je danas donijela odluku da se za finansijskog savjetnika u postupku prodaje dijela akcija u svojini Srbije u preduzeću "Telekom Srbija" angažuje konzorcijum koji predvodi investiciona banka "Sitigrup".

Vlada je usvojila uredbu o načinu i postupku ostvarivanja prava na konverziju prava korišćenja građevinskog zemljišta u pravo svojine i uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o kriterijumima i postupku za utvrđivanje visine naknade po osnovu konverzije prava za lica koja imaju pravo na konverziju uz naknadu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: