Predsjednik Vlade Srbije
0

Vlada Srbije neće priznati nezavisnost Kosova

SRNA
Predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, izjavio je da Vlada Srbije ostaje čvrsto pri stavu da ni eksplicitno ni implicitno neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Odgovarajući na kritike poslanika Demokratske stranke Srbije Slobodana Samardžića da Vlada Srbije u međunarodnim dokumentima potpisanim sa Misijom Euleksa na Kosovu i Metohiji koristi riječ granica, čime, kako ta stranka tvrdi, "učestvuje u procesu oduzimanja Kosova od Srbije", Cvetković je u Skupštini Srbije rekao da se u tim dokumentima koristi termin administrativna linija sa Kosovom.

"Ova Vlada ima nekoliko stubova svoje politike, među kojima je i odbrana integriteta i suvereniteta zemlje", naglasio je Cvetković.

Cvetković je rekao da bi danas popodne mogao da bude završen dio razgovora sa Misijom MMF-a o budžetu Srbije za 2010. godinu.

"Ako danas bude postignut dogovor o budžetu za 2010. godinu, usledilo bi razmatranje mera za obezbeđivanje srednjeročno i dugoročno održivog razvoja, odnosno nivoa budžetskih prihoda i rashoda", rekao je Cvetković.

Zvanični pregovori Srbije i MMF-a o drugoj i trećoj reviziji kreditnog stand-by aranžmana od 2,9 milijardi dolara, započeli su 26. oktobra u Beogradu.