Masakr u Beogradu
29

Vlada objavila da nije bilo vršnjačkog nasilja nad dječakom s Vračara, poznato šta će biti sa školom

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je obavljen inspekcijski nadzor u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvjete i Ministarstva za brigu o porodici, da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja.

Iz Vlade Srbije su se zahvalili roditeljima, nastavnicima i svim uposlenima u obrazovnom sistemu na podršci, prenosi Danas.rs.

"Upravo zato molimo sve medije da se prema ovoj informaciji odnose sa dužnom pažnjom i da ne objavljuju neprovjerene i nepotvrđene informacije, jer se time nastavlja proces traumatizacije djece i roditelja", poručila je Vlada Srbije.

Roditeljima i učenicima je na raspolaganju aktivna psihosocijalna podrška, koju mogu dobiti i van prostorija škole.

Objavljeno je da će "Vladislav Ribnikar" ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije biće izgrađen memorijalni dio u znak sjećanja na djecu i čuvara Dragana, koji su stradali u tragediji 3. maja.

U prijašnjim izjavama koje su dali medijima, učenici te škole su govorili da je dječak bio tiho i povučeno dijete, ali su također spomenuli da je bio žrtva nasilja. Također, kada se dogodila tragedija, učenici su opisali kako je dječak, zbog zadirkivanja, promijenio smjenu, ali su naglasili da je više bio povučen nego problematičan.