|

Vlada Crne Gore najavila da će objaviti imena osoba u samoizolaciji

Vlada Crne Gore najavila da će objaviti imena osoba u samoizolaciji
121
S.H.P.
21.3.2020. u 22:48
43
komentara
121

dijeljenja
Vlada Crne Gore najavila da će objaviti imena osoba u samoizolaciji
Vlada Crne Gore odlučila se za rigoroznu mjeru kada je suzbijanje koronavirusa u pitanju. Prema pisanjima crnogorskih medija Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti za večeras je bilo najavilo objavljivanje imena osoba koje su u samoizolaciji. No nakon toga su se javile žestoke reakcije nevladinog sektora.
Iz Vlade su kazali kako je cilj ove rigorozne mjere da svaki građanin Crne Gore treba da zna ko ga od komšija i sugrađana nedisciplinom dovodi u opasnost.

"Tragična iskustva širom svijeta pokazuju da se od koronavirusa najviše obolijeva i umire zbog manjka discipline. Zato niko nema pravo da zbog svoje nediscipline ugrozi vas i vaše najbliže. Zadatak je svih da budu disciplinovani i da pozivaju, podstiču i opominju druge na to", objavila je Vlada Crne GOre na svom Twitter profilu.


Međutim, iz Centara za građansko obrazovanje ukazali su da je posljednja najvljena mjera objavljivanja imena lica koja su u samoizolacije vodi direktnom kršenju Ustavom i međunarodnim standardima garantovanih ljudskih prava i osnovnih demokratskih principa.

Apelovali su na Vladu da hitno takvu odluku povule i da obezbijedi da nadležni organi kontrolišu lica u samoizolaciji,
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...